zondag 22 april 2018

Een Groen Balkon -7-

Niet alleen ik, ook mijn balkon (nou ja, de planten op mijn balkon) genieten met volle teugen van de zomerse dagen die we tot nu toe hebben gehad. Daar ga ik tenminste van uit, gezien het feit dat alle planten, op een paar uitzonderingen na, enorm hun best doen groter, groener of beide te groeien.


In tegenstelling tot de pruimenboom (geen bloesem) en de appelboom (3 bloesempjes) doen de frambozen wel hun best om vruchten te gaan dragen.


De Passieflora is sinds vorige week in hoogte, breedte en totaal volume verdubbelt. Ik ben de top van de plant nu langs stokken naar beneden aan het leiden om een mooi groen scherm te krijgen waar hopelijk heel veel (paarse) bloemen in komen.


Het wordt tijd dat ik het -tjes bij bovenstaande planten weg haal. Het mag dan allemaal ontsproten zijn aan AH-moestuintjes, beide zonnebloemen steken met kop en schouder boven de pot uit en de komkommer en radijs laten zich ook niet onbetuigd. Ik moet misschien iets gaan verpoten. 


Vorig jaar kwam ik tot de conclusie dat ik zo weinig fruit in appelboom (2 stuks) en pruimenboom (niks,noppes, nadah) had omdat beide boompjes  zo vroeg in het jaar in de bloesem zaten dat er nog geen bijtje te zien was. Om bijen te trekken, en omdat ik het er leuk uit vind zien, kocht ik een bijenhotel. Ik hing het hotel aan de schutting en de bijen keken er niet naar om.  
Vorige week 'verhuisde' het hotel naar een plekje tegen de (warme) muur achter de pruimenboom en ....mijn hotel heeft nu al vier gasten (als je goed kijkt zie je op de foto rechts dat er vier 'gangen' afgesloten zijn) en er vliegen regelmatig kritische kijkers voorbij. Ik vergeet ze alleen te tellen, en dat terwijl dit het weekend van de nationale bijentelling is.

Voor zover de balkon update voor deze week. Fijne zondag en tot volgende week!

2 opmerkingen:

  1. Oh wat gaan je plantjes goed!! Leuk he!
    Heb hier thuis ook een aantal stekjes die inmiddels goed wortel schieten en de plantjes die eerder al wortel geschoten hadden staan te shinen in hun potjes :)
    Ik heb trouwens ook nog ergens een bijenhotel liggen... Even opsnorren. Het ziet er inderdaad leuk uit en heeft nog een mooi doel ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gaat het hard als de zon een beetje meewerkt, he? Zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!