zaterdag 21 april 2018

Korte nacht

Sinds een aantal jaar maak ik gebruik van de app Sleepcycle als wekker.  Deze app is in staat binnen een vooraf aangegeven tijdsbestek middels een slaapanalyze het voor mij meest gunstige moment van wakker worden te bepalen. Daarom ligt mijn iPhone elke nacht aan de oplader naast mijn bed met dubbel effect. Ik word nog maal zelden door een snerpende piep uit een diepe slaap gehaald en ik begin de nieuwe dag met een vollet telefoonbatterij. Win win situatie dus.

Ook in het weekend en tijdens vakanties maak ik (meestal) gebruik van de app. Niet zo zeer vanwege het op tijd wakker moeten worden maar vanwege de slaapanalyse en het herkennen van patronen. Dus ook in het weekend ligt de telefoon, zonder hoesje zodat eventuele warmte veroorzaakt door het opladen van de batterij makkelijk weg kan en gebruik makend van het originele Apple-snoer op mijn nachtkastje.

Iets na elven ging ik naar bed. Haalde de telefoon uit het hoesje, plugde de telefoon in. Na de eerste 'poing' ten teken dat de kabel is ingeplugd volgde er nog een paar. Erg irritant. Ik ontplugde de telefoon, draaide het plugje, plugde hem op deze wijze in en na de eerste 'poing' bleef het stil. Tijd om de app in te stellen en te gaan slapen. So far, so good!

Het is nog donker wanneer ik door een snerpend geluid wakker word uit een diepe, diepe, diepe slaap. Geconditioneerd als ik ben pak ik mijn telefoon, schud er een keertje mee om de sluimerstand in te schakelen maar de telefoon bleef piepen. 'Ik dacht dat het vandaag zonnig zou worden', flitste er door mijn hoofd, 'Maar het is behoorlijk mistig zo donker is het'. Met de telefoon nog in mijn hand slinger ik mijn benen over de rand van het bed en ga zitten. Ik zet mijn wekker uit.  De piep blijft afgaan. Ik zie dat mijn telefoon nog slechts 1% energie over heeft. Dan is het scherm zwart en de piep uitgepiept. 

Enfin. Long story short. Doordat ik uit een dusdanige diepe slaap ben gerukt was ik mijn complete dag/tijd-oriëntatie kwijt. Tegen de tijd dat ik besefte dat het pas zaterdagochtend heul vroeg was, had ik de telefoon al weer goed aan de oplader liggen en via de laptop de extra code die ik nodig heb om mijn dode telefoon te reactiveren opgezocht en kon ik aan mijn tweede slaapje voor de dag beginnen. Slaapje ja. Ik viel pas tegen vieren weer in slaap om dankzij mijn natuurlijke ritme tegen half zeven weer wakker te worden. Niet echt fris en fruitig maar wel wakker. Met de gedachten 'Dan ga ik vanavond maar lekker vroeg naar bed' stond ik deze zaterdag voor de tweede maal op. 

Tijdens het nuttigen van mijn eerste kop koffie realiseerde ik mij dat ik vanavond een feestje heb. Het gaat letterlijk en figuurlijk een lange dag worden. Ouch! 8 opmerkingen:

 1. Mogguh Wiebeltje, rustigjes aan doen dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel rustig... Gelukkig is het daar het weer ook naar... x

   Verwijderen
 2. Dit wil ik natuurlijk snappen.. zat de oplader toch niet goed of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk is het een leuk feestje en vergeet je spontaan dat je eigenlijk heel erg moe bent. Morgen wel tijd om uit te rusten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oke. Ik ben na zo'n avontuur altijd de hele dag van slag. Hoop dat je feestje leuk was.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!