maandag 23 april 2018

Onduidelijk

Twee weken geleden lag er een brief van Enexis in de brievenbus met de melding dat de gasleidingen onder handen genomen zouden worden. De opzichter zou bellen voor een afspraak want voor men aan de slag kan moet de gaskraan dicht staan.

Vorige week ontving ik wederom een brief. Dit keer met de melding dat de gaskraan op 25 april a.s. tussen 08:00 uur en 16:00 uur dicht moet staan. Ben je thuis, dan doet Enexis dit voor je, zo niet, dan moet je het zelf doen. Bijgesloten een voorbeeld van hoe de gaskraan dicht te draaien. Aangezien ik mij de 'ellende' van de vorige keer dat die gaskraan dicht ging nog kon herinneren vroeg ik vrij. Dat heb ik onder voorbehoud gekregen.

Vandaag hing er een brief van Enexis op de deur. Hoewel de stoep nog niet open ligt (wat volgens zowel brief 2 als brief 3 noodzakelijk is) moet morgen de gaskraan dicht. De tijden zijn niet gewijzigd. Morgen mag ik werken. Zoon heeft nachtdienst dus die is thuis. 'Maar als ik gedoucht heb mag je de kraan alvast dichtdraaien', zei ik, 'Dan hang ik wel een briefje op de deur dat we de kraan zelf dichtgedraaid hebben'.  Dat mag namelijk ook. 

Samen doken wij de meterkast in. Onze gaskraan lijkt in de verste verte niet op de beide afgebeelde exemplaren. Toevallig werk ik morgen in Venlo. Nu maar hopen dat die werklui er te vroeg zijn. Kom ik in ieder geval niet te laat. Anders krijgen ze met een boze Zoon te maken.

Het ergste is: Enexis heeft een sleutel van de meterkast. En met een beetje pech komen ze donderdag pas.. ;-)

5 opmerkingen:

 1. Hè wat naar zeg die onduidelijkheid... Hoop dat alles goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanmorgen (half 8) zelf de deur van het 'ketelhok' voor de heren opengemaakt. Bij thuiskomst zag het er goed uit, om vijf uur had ik weer gas en nu (18:15 uur) zijn ze druk bezig met het dichtmaken van de stoep. Van plannen hebben hun bazen geen kaas gegeten, de jongens weten wat werken is.

   Verwijderen
 2. Pfff lekker duidelijk he, dit soort afspraken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel duidelijk. En zo'n bedrijf komt er nog mee weg ook. Dat is het meest bijzondere...

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!