dinsdag 15 mei 2018

Doelen 2018: Ik stop er mee


Sinds het moment van doelen vastleggen en heden ten dage is er heel wat water door de Maas gegaan. Is er heel veel gebeurd in mijn leven en niet alleen leuke dingen. Dat maakt dat ik momenteel wat minder zin heb om nu, op dit moment, met bovenstaande doelen bezig te zijn. Met name het Boek van Urgh, het rennen en deze maand zelfs het lezen, moeten het ontgelden. Omdat ik baal van rode hokje dwing ik mijzelf dan toch aan de slag te gaan. Een beetje dwang is niet erg, maar tegen heug en meug doorploeteren wel. 

Wel vond ik dat ik, alvorens te stoppen, tenminste één doel voor 100% afgerond moest hebben. Dat ene, dat sowieso al voor mei op de planning stond. Zondag, met het insturen van het huiswerk voor les 12 en de eindopdrachten, heb ik dat voor elkaar gekregen. Vandaag kreeg ik mijn laatste punt binnen (een 9) waardoor dit gevoelsmatig een mooi afrondingsmoment is. 

Stoppen met het delen van de resultaten van mijn doelen wil trouwens niet zeggen dat ik mijn doelen volledig loslaat. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik over een maand of twee, drie weer energie genoeg heb om er voor te zorgen dat bijvoorbeeld Urgh geen vroegtijdige  dood sterft. Zodra ik het oppak doe ik dat zonder schema en maandelijkse bijpraatblogs. 

Het afronden van een studie met (zo om en de nabij) een 9 gemiddeld maakt dat ik het opgeven met fier opgegeven hoofd doe. Dat had veel slechter gekund allemaal.  Toch?


5 opmerkingen:

 1. Je mag trots zijn! Ik heb ook zo' n lijstje maar zonder die berekeningen, ik zou er erg onrustig van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het stellen van doelen toch al nooit zo begrepen. Volgens mij breng je jezelf in een soort wurgcontract. Je mag best doelen en dromen hebben, maar om daar nu een einddatum op te zetten! Maar chapeau voor de mensen die dat schijnbaar nodig hebben. En toch je huiswerk afgerond. Mooi toch?

  (papillon60.blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat je studie hebt afgerond en dat met prachtige cijfers. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een 9!!! Een studie afronden is al heel wat. Maar dan ook nog met een 9! Geweldig! Ik stel overigens nooit doelen. Wel prioriteiten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!