woensdag 16 mei 2018

Gewoon voor de zekerheid...


Op jaarbasis gaan er zo'n 20.000 km asfalt, beton, klinkers en zand onder de wielen van mijn auto door. Over het algemeen zijn dat stressvrije kilometers maar er zijn momenten... dan word ik een beetje nerveus. Bijvoorbeeld wanneer ik in mijn achteruitklijkspiegel in hoog tempo blauwe zwaailichten zie naderen. Ook al weet ik dat ik niet in de weg rij, toch kijk ik even schichtig om mij heen of ik het echt goed gezien heb. Verkeersregelaars is ook zoiets. Die mannen die bij wegwerkzaamheden met hun handen staan te zwaaien, daar heb ik niet zo'n moeite mee, maar wanneer het politie-agenten zijn die staan te gebaren dan vraag ik mij acuut af, 'Mag ik hier wel rijden? Heb ik een bord over het hoofd gezien?'

Het zijn gelukkig maar momenten. Iets tussen een fractie van een seconde tot tien, twintig seconden max. Echt waar. Alleen gisteren duurde het wat langer. Ik ging in Duitsland tanken, reed de snelweg af en daar stonden twee agenten en twee politieauto's. Een eindje verderop zag ik nog een agent staan. Ik kreeg het even Spaans benauwd. Vooral omdat ze niet met hun handen zwaaiden. Het bekende rijtje floepte naar boven. Ik blokkeerde even. Toen seinde ik met handen en mimiek de vraag, 'Mag ik hier wel rijden'. De ene diender bleef bars kijken, de andere knikte minzaam van ja. De agent een eindje verderop stond al te grijnzen en toen zag ik het... De immer met een dranghek geblokkeerde zijweg stond barstensvol politieauto's en agenten. Ik telde in de gauwigheid een auto of 10 en heel wat meer mensen in blauw. Die stonden daar duidelijk niet op een dame van middelbare leeftijd in een blauw autootje te wachten. En toch..

Toch ben ik na het tanken via een andere route naar huis gereden. Gewoon voor de zekerheid. 

6 opmerkingen:

 1. Grappig, ik denk dat heel veel mensen juist dezelfde weg terug hadden genomen, nieuwsgierig waar al die politie voor opgetrommeld was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat er in korte tijd allemaal niet door je hoofd kan gaan!
  Ik had laatst een politiewagen achter me en kreeg de neiging om harder te rijden dan was toegestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had het te maken met die windhoos in Viersen?
  Ik krijg het ook Spaans benauwd als ik in de achteruitkijkspiegel een zwaailicht zie en weet wel dat je het beste gewoon door kunt rijden tot je ergens veilig kunt gaan staan maar toch ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel erg als ze achter je rijden. Waarschijnlijk zitten ze gewoon te kletsen (het zijn net mensen) en letten ze niet eens op mij. Maar toch... Ik word er zenuwachtig van.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!