zaterdag 26 mei 2018

Sommige dingen moet je niet schrijven ...Schrijf ik gisteren ter geruststelling dat ik voorlopig nog wel op Wiebeltjes blijf schrijven 'want waar moet ik anders die mutsenverhalen van mij delen' en prompt... Echt, sommige dingen moet je niet schrijven. Bad Karma en zo.

Gisterenavond laat surfde ik nog één laatste keer over Facebook. Nog een keer naar de duimpjes kijken, de lieve woorden. Ineens verscheen er een scherm met een vraag, in het scrollen schijn ik ergens op geklikt te hebben en *poef* mijn tijdlijn stond in het Birmees. Engels, Duits, Frans van mijn part Spaans. Het had niet uitgemaakt. Ik vind mijn weg wel terug. Maar Birmees.


Nu ben ik best wel goed in Googlen dus ... Facebook taal wijzigen. Ik had gelijk meerdere hits. Die van Facebook zelf, daar heb je dus geen ruk aan. Die openen zich onder jouw account en dus in het Birmees. Daarna las ik nog wat slimmerikken. Ga naar Instellingen --> Instellingen --> Taal is een instructie waar je geen FHGFYT aan hebt als alles in het Birmees staat. 

Gelukkig had ik een twee hulplijnen. Eentje via de What's App, de andere via een website. Beide waren bereid hun uitleg met foto's te ondersteunen. Nu ben ik ouderwets en werk meestal op een laptop en de instellingen op de telefoon en of iPad wijken af van die op een laptop dus we kwamen er niet helemaal uit. 

Ten einde raad heb ik de hulplijn Zoon ingeschakeld. Hij heeft even op Facebook ingelogd (kreeg al die AVG meldingen en klikte zich het apelazerus) en mij door de juiste stappen heen geleid. Nu weet ik hoe het moet. 
 • Klik rechtsboven op het pijltje dat naast het vraagteken staat. 
 • Selecteer de een na laatste optie
 • Klik op Taal. Dit is het icoontje onder het rode stopbord
 • Klik in de bovenste regel op bewerken. Om het potloodje zichtbaar te maken scroll je rustig over het rechtste gedeeldte van de bovenste regel
 • Er opent zich een keuzemenu. Selecteer hier de taal van je keuze.
 • Klik dan op het blauwe vakje onder het vakje met je taalkeuze.
Et voilà, u heeft weer een normaal beeld. 

Maar goed, ik heb dus talent. Waarvoor laat ik even in het midden!
4 opmerkingen:

 1. Hahaha! Sorry...
  Wel handig, hè? Zo’n slim kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha altijd handig dat de kids naast gamen, ook nuttig kunnen zijn hahaha. Fijn dat alles nu weer in het NL staat. Leest iets prettiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lang leve onze volgende digitale generatie :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die is in zijn pink meer ICT-er dan ik in heel mijn lijf (en ik ben al verre van een digibeet) ..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!