maandag 25 juni 2018

De benzine is op!


'Ik kom naar jou toe, en dan rijden we samen door naar Mook', appte ik Vriendin voordat ik in de auto stapte. Eenmaal aan het rijden sloeg de twijfel toe. Had ik nog voldoende benzine om naar Mook te rijden? Kon ik niet beter eerst gaan tanken?  De respectievelijke antwoorden waren, 'Ik zou het niet weten' en 'Ja, maar nu omdraaien betekent dat je de afgesproken tijd niet haalt. Gooi er bij de pomp bij Vriendin op de hoek maar een paar liter in.'  Tevreden over mijn slimme idee reed ik naar Venray, parkeerde bij de pomp, voerde mijn pinpas in en koos  benzinesoort euro 95 en kreeg de melding, 'Het door u gekozen product is momenteel niet leverbaar. Probeer een andere pomp.'

Ter plekke besloot ik dat er nog voldoende benzine in de tank zat. Samen met Vriendin reed ik naar Mook, Plasmolen, Venray, Tienray, weer terug naar Venray en toen door naar het eerste tankstation net over de grens bij Venlo. Het benzinemeter lampje brandde nog steeds niet. Vol verbazing zag ik hoe de mevrouw die voor mij bij de pomp stond achteruit bij de pomp weg reed. Zij parkeerde haar auto naast die van mij en begon te seinen. Ik maakte het raampje open en kreeg te horen, 'Alle pompen met 95 zijn leeg.' Vanwege mijn eerdere ervaring die dag luisterde ik niet naar het kleine stemmetje wat riep dat ik gewoon kon tanken. Ik verliet het tankstation en reed door naar het volgende tankstation. Dat bleek gesloten. Het daatop volgende tankstation lag in Nederland en ik schrok van de prijs. 'Rijd terug naar het eerste tankstation en tank dan maar euro 98,' zei ik tegen mijzelf en kreeg visioenen van een autoloze zondag.

Ik keerde om. Acuut gingen er toeters en bellen af en ging er een lampje branden. Van de benzinemeter, want mijn persoonlijk lampje gaf nog steeds geen licht. Voor mijn gevoel reed ik op de laatste dampen het tankstation binnen en stopte langs dezelfde pomp waar ik eerder voor had gestaan. Zucht. 'Mijn' benzine, super E10 (een soort euro 95 maar dan anders), bleek nog volop aanwezig te zijn. Door mijn eerdere ervaring bij de Nederlandse pomp was ik er automatisch vanuit gegaan dat ik wederom pech had. Muts dat ik ben.

Enfin, ik weet nu wel dat ik 600 km op één tank kan rijden. Dik 21 kilometer per liter dus. Niet slecht, toch?!

10 opmerkingen:

 1. Grappig, ligt vast aan de omgeving: toen ik zondag in Kessel was, gaf mijn metertje, piepje en lampje ook al aan dat alles op was. Had nog willen informeren bij je naar de dichtstbijzijnde pomp, maar vergeten natuurlijk. Gelukkig wel zelf gevonden, en er bleek veel minder getankt te kunnen worden dan verwacht: er zat nog minstens 7 liter in. Dus lampjes, piepjes en metertjes overdrijven soms schromelijk! (800km moet kunnen ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van jou moet dat kunnen redden. IK ben al heel tevreden met 600 km..

   Verwijderen
 2. Wow, dat is echt superzuinig! De onze rijdt maar 13 kilometer op een liter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets haalde Suvvertje ook. Ik heb bij aanschaf berekend dat ik ongeveer 1000,- per maand uitspaar nu ik Grumpy heb en niet meer in Suvvertje rijd. Tanken in Duitsland heeft dat bedrag nog iets hoger gemaakt. Laat onverlet dat geen auto de grootste kostenbesparing is...

   Verwijderen
 3. Ik word daar altijd heel zenuwachtig van. Ik wacht ook nooit met tanken tot het lampje brandt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik normaal ook niet... Maar als de benzine bij de pomp op is...Wordt het een ander verhaal..

   Verwijderen
 4. Wàt een verhaal, ha ha. Gelukkig is het goed afgelopen.cIk zou toch op een gegeven moment met dichtgeknepen billen in de auto zitten. Nog een week of 3. Ben ik ook weer eens in Mook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik heb het een keer met een vriendin gehad. We kwamen maar geen tankstation tegen en konden alleen maar hopen dat we de tunnel zonder kleerscheuren door zouden komen. Is gelukt, vlak daarna zat gelukkig wel een tankstation wisten we.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Das zuinig ja, maar toch een reservetankje is best fijn denk ik! Benzine die op is, gaan we het vaker meemaken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het stom toeval was/is. Vakantietijd en zo (en slechts bij enkele van de vele pompen ...)

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!