zaterdag 16 juni 2018

Spierpijn

Dat ik op vrije dagen al rond zes uur op ben, daar lig al lang niet meer wakker van. Ik maak er zelfs gebruik van. Zo liep ik gisterenochtend al om kwart over zes aangekleed en wel met ĂŠĂŠn met rommel en maden gevulde vuilnisbak te sjouwen. Want no way that ik die zak op mijn balkon ging verwisselen. Dus ben ik met de volle (metalen) vuilnisbak dwars door het huis 'gerend' en heb deze beneden bij de struiken naast de parkeerplaatsen neergezet. Wat mij betreft een diervriendelijke plek om de vuilniszak te lichten en dicht te knopen. Bovendien slechts 50 - 60 meter van de ondergrondse vuilniscontainer verwijderd dus ik hoefde niet echt ver te wandelen om de nog net bewegende vuilniszak definitief aan het oog te onttrekken. Daarna heb ik een grote emmer sop gehaald, de vuilnisbak schoongemaakt en in de schuur bij het andere grof vuil gezet. Na twintig jaar trouwe dienst zitten er gaten in de bodem en is het tijd geworden voor een andere oplossing. Voor nu gebruiken Zoon en ik de kleine vuilmniszakken op. We moeten dan wel wat vaker richting de ondergrondse vuilniscontainer maar dat is met dit weer niet erg. Van de winter zien we wel verder. 

Daarna, omdat ik toch lekker bezig was, heb ik de eettafel anders neergezet, de zithoek geherpositioneerd en ben met stofdoek en -zuiger in de weer gegaan. Drie wassen gedraaid, bank opgeflufd, plaid ook nog maar gewassen. Echt, ik heb een enorm tevreden gevoel aan de dag van gisteren over gehouden. En, wat mij betreft onbegrijpelijk, spierpijn in mijn armen en schouders. 

Toet heeft wel een verklaring. 'Je liep nogal krampachtig, met je armen he-le-maal gestrekt, met die vuilnisbak door het huis', zei hij. 'Wij zeiden nog, dat komt zeker door die dikke spin die aan de zijkant hangt', doet Rozifantje een duit in het zakje. 'It moet det spider zijn keweest went de frjiemelbeasties hef ik niet kezien', aldus Moeltje. 'Zai zijn niet strong kenoek om de deksel op te tillen'. 'Dikke spin?', vraag ik met een vies gezicht. 'Hoe dik? En wat weten jullie van die frjie.. euh friemelbeestjes?'. 'Nouhou', antwoord Toet met een big smile. 'De spin was zo groot als mijn rode neus en ik was er bij toen Zoon donderdag het deksel van de vuilnisbak optilde en deze na een blik op de inhoud te hebben geworpen snel weer dicht maakte'. Ik slik bij het horen van het formaat van de spin en de reactie van Zoon. 'Die spin euhm die is toch wel mee naar buiten gegaan he?', vraag ik enigzins angstig. 'HIj hield zich net zo krampachtig aan de vuilnisbak vast als jij die bak zelf droeg', giebelt Rozifantje.'Waarchijnlijk omdat hij daar maar vier poten voor vrij had. In die andere vier had hij zijn kam, krulspelden en haarlak vast'. 

Ik haal opgelucht adem. Ik had geen spin gezien en het gefriemel viel eigenlijk ook wel mee. 'Ik denk det de frjiemelbeasties nok sliepen', knikt Moeltje. 'Joe wez wel erk vroek kisterenmorken'.  Ik lach eens schaapachtig en denk, 'Gelukkig wel. Als al die beesten wakker waren geweest...'. Ik weiger er gewoon aan te denken. Maar mijn spierpijn is verklaard.  

Hoe ben jij met 'frjiemelbeasties'?

𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽


NaschriftToet is een CliniClown muisje en hier te bestellen. Rozi is een creatie van Appelig en, helaas voor jullie, One-of-a-Kind. Moeltje is 20 jaar geleden in de rugzak van Zoon mee verhuisd vanuit het grote Amerika.

6 opmerkingen:

 1. Nou eerlijk gezegd heel slecht. Ik had ook eens zo'n bewegende zak en heb lafhartig gewacht tot mijn man het voor me opknapte. Nou ja ook voor hem zelf natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had op een actie van Zoon gehoopt. Maar helaas... UIteindelijk viel het mee ... Maar dat was puur geluk hebben ...

   Verwijderen
 2. O jakkes, maden. Daar ben ik ook niet dol op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit een keer zoiets meegemaakt. Ik woonde op een ark en de groene bak stond op de steiger. De maden liepen er gewoon uit en vielen dan zo in het water. Het was een drukte van belang daar want de vissen hadden elkaar snel verteld over die lekkere hapjes ;-) .
  Wat ik tegenwoordig doe is afval van bijvoorbeeld kip of zo een nachtje invriezen. Dan legen we de restafvalzak en gaat die bevroren zak er gewoon bij. Geen vieze zooi meer! Dus echte hele bederfelijke waar gaat niet in de GFT bak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nooit friemelbeestjes. Nooit gehad ook, gelukkig. Met spinnen ben ik best wel dapper. Ik zou ook liever gillend op de eettafel gaan staan, maar ja... Dan staan Vriendje-lief en ik daar samen. Hij is doodsbang voor spinnen dus...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You lucky girl. en dapper. Op spinnenjacht gaan zodat vriendje van de tafel kan komen..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!