dinsdag 19 juni 2018

Zie ik iets wat er niet is?Er zijn mensen, die zien kans een orchidee niet alleen vier maanden te laten bloeien, maar weten het ding ook te bewegen over te gaan tot een tweede, derde, vierde etc. bloei. 

In tegenstelling tot mijn moeder behoor ik niet tot die mensen. Een orchidee die het bij mij drie maanden volhoudt is een unicum. Tot ik mij na het overlijden van Mam over twee van haar orchideeën ontfermde. De ene stond al volop in bloei, de andere vertoonde wat knopjes. 

Zeven weken na het overlijden van Mams stond Knopje ineens in bloei. Natuurlijk, het zat eraan te komen, maar toch zag ik het als een teken. Ondertussen zijn we drie maanden verder en Knopje bloeit nog steeds. Een unicum wat mij en mijn beperkte groene vinger-talenten  betreft. 

En toen drong het tot mij door. Die andere, die al volop in bloei stond toen ik haar mee naar huis nam, die bloeit nog steeds. Die ene nieuwe stengel die zo laag hangt, dat kan ik wel verklaren. Maar die hoge tak. Pfff... Alle oorspronkelijke bloemen zijn ondertussen al verdord en achter de verwarming gevallen, maar de punt blijft groeien, er blijven knoppen aan komen en bloemen open gaan. 

Ik zie vast iets wat er niet is.... Maar volgens mij ontfermt Mam's zich nog steeds een beetje over haar kindjes de orchideeën. Of haar groene vingers zijn op mij over gegaan. Dat kan ook nog. Hoe dan ook, ik ben nog steeds blij met het impulsieve besluit die laatste twee planten dan maar zelf mee te nemen. Is Mam's toch nog een beetje bij me. 

12 opmerkingen:

 1. Mooi idee! Je hebt het gewoon overgenomen. Wees er zuinig op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt het nu geërfd.
  Als herinnering aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie weet of het zo is? In ieder geval is het een mooie gedachte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen al de gedachte is prachtig. Geniet van je planten en de herinneringen aan je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je mama is inderdaad nog bij je en bij de bloemen, prachtig toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze helpt je gewoon een beetje. En vast niet alleen hiermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En niet alleen mijn orchideetjes. Die van de zus van SchoneZus staan ook zo prachtig te bloeien zag ik van de week (en over de rest klets ik lekker heen... ;-) )

   Verwijderen
 7. Mooi hè? Wij hebben 2 planten, waar ze zelf altijd zo trots op was, deels uitgegraven toen mijn schoonmoeder is overleden. Uit haar tuin dus. Ze staan nu in onze tuin en zijn me dierbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt het... als hij uitgebloeid is afknippen, niet te lang laten en laten rusten.. heel af en toe een beetje water. En in de bloei een keer in de week dompelen.. die komen wel weer dan..

  PS Bedankt dat je me weer vent gaan volgen. Heb ik meteen je nieuwe blog gevonden. Ik had geen idee. Wsl heb je er hier ergens over geschreven maar ik heb ook een soort blogpauze dus lees niet alles.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!