donderdag 5 juli 2018

Glutenvrij brood met een extraatje

Ik ben zo onderhand aardig gewend aan glutenvrij eten. Vanaf het begin heb ik er voor gekozen zo veel mogelijk van nature glutenvrije producten te eten. Niet omdat ik nu zo'n purist ben; ik vind de meeste glutenvrije-glutenvol-vervangende-producten gewoon niet zo lekker.

Er zijn een paar vervangers waar ik wel met enige regelmaat naar grijp. Frikandellen,  bitterballen en brood. Over die eerste twee wil ik het nu niet hebben. Ik weet dat de versie die ik eet slechts vaag op de glutenvolle versie lijken, maar die van Consenza smaken niet slecht ... Of ik ben aan de smaak gewend.

Maar het brood...  Ik blijf dat missen. Het brood van Consenza vind ik nergens naar smaken. Het brood van Schär is niet onaardig maar wanneer ik daar een paar dagen achter elkaar van heb gegeten heb ik altijd het idee dat ik van binnenuit begin te gisten met als gevolg dat ik weer even helemaal van het brood af ben. 

Ongeveer een week na mijn laatste snee mik begin ik dan te dromen over boterhammen met kaas. Meestal kan ik mijn droom een week negeren maar dan ga ik overstag en koop toch weer een Schär brood. Toen las ik bij een glutenvrij-blog-maatje dat de receptuur van het glutenvrije AH-brood enorm was verbeterd. Ik ging er voor.

Eerlijk is eerlijk: Het ziet er uit als brood, het smaakt als brood, het heeft het formaat van brood. Het is brood! Twee weken lang vlogen het brood en de kaas er doorheen. Ik was helemaal blij. Tot vandaag.

Tussen de middag ging ik met de collega's wandelen. Ik zette mijn zonnebril op, pakte een boterham en beet er in. Door mijn getinte glazen zag het brood er wat ... euh... vaag uit. Ik deed mijn zonnebril af, bekeek al kauwend de boterham eens goed en realiseerde mij, 'dat groenige tintje lijkt mij niet echt gezond. '  Er groeide nog net geen haren uit mijn boterham. Ik ging nog net niet over mijn nek maar trok wel even een sprintje richting vuilnisbak.

Enfin. Ik heb besloten dat ik dit brood (nee, niet die beschimmelde boterhammen) gewoon blijf kopen. Ik moet het alleen of in de diepvriezer bewaren, of sneller opeten. 

En nee... Ik heb er geen last van gehad. Zolang er geen gluten in zitten kunnen mijn maag en darmen heel wat hebben. Ik heb alleen wat moeite het beeld van brood met een scheiding van mijn netvlies te krijgen. ;-)

5 opmerkingen:

 1. Aaah bah!!
  Overigens wel fijn dat je een glute vrije variant hebt gevonden die smaakt naar je zin!! Gewoon in de vriezer kun je er langer van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I know. Ik dacht dat ik zo'n klein broodje sneller op zou hebben dan ik heb. Nu alleen nog plaats in de vriezer maken. Snif. Daar gaat mijn plan om een bak ijs te kopen ..

   Verwijderen
 2. Humor! De gedachte beschimmeld brood te eten kan je misselijk maken maar een paar happen kunnen gelukkig geen kwaad. Smakelijk verhaal hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brrrrr. Maar wel fijn dat je lekker brood gevonden hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!