maandag 2 juli 2018

Ik dacht dat ik het kon...

Wanneer ik zeg dat ik het laatste half jaar gegroeid ben denken de meeste mensen meteen dat ik het over mijn persoonlijke groei in relatie tot het project 'She's Changing Lanes' heb. Deels is dat ook zo. Maar ook op een iets aardsere manier ben ik gegroeid. Er is nu meer Wieb dan tijdens de kerstdagen, om maar een dwarsstraat te noemen. Het gaat maar om een procentje of 6 dus het valt allemaal nog wel mee, maar toch.

Ik begrijp waar die groei vandaan komt. In mijn optiek vraagt soul searching om chocolade, caramel-ijs, chips en cola. Om maar een paar euh opties te noemen. Gezien de hoeveelheid soul searching van de afgelopen maanden en de totale afwezigheid van enige sportieve activiteit (mijn hardloopschoenen weten niet eens meer hoe de dijk er uit ziet) valt een groei van 6% enorm mee. Toch vind ik het de hoogste tijd om het tij te keren en aangezien de motivatie om te gaan hardlopen volledig ontbreekt zit er niets anders op dan te minderen met soul sea... snaaien dus.

Van de week dacht ik de oplossing gevonden te hebben. Bij de plaatselijke grootgritter was het ijs in de aanbieding. Twee bakken halen, één betalen. Een koopje. Maar wel een koopje wat slecht is voor mijn lijn. Ons kent ons. Zo'n halve liter is zo verdwenen. Ik zag dat de variant op een stokje ook in de aanbieding was. Alleen, in mijn koelkast zit een ienieminie-vriezertje. Met alle andere dingen die er liggen was er geen plaats voor twee bakken ijs, of twee dozen met ijsjes. Toen zag ik de mini's liggen. Negen ijsjes in een doos. Klein maar fijn. Ik droomde van negen dagen een ijsje als toetje. Dat was zaterdag.

En echt...

Ik dacht dat ik het kon...

Helaas...

Met schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat de ijsjes op zijn.

Ik denk dat het tijd wordt om de hardloopmotivatie uit de kast te toveren. Of gewoon geen verleiding meer in huis te halen. Want mén, wat ben ik een weke toffee als het op soul searching aankomt. 


6 opmerkingen:

 1. IJs is ook gewoon wel erg lekker en onweerstaanbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of je legt je er gewoon bij neer, dat het leven niet eeuwig lijnen kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet snaaien is niet eeuwig lijnen.
   Die paar kilo's (en de suikerinname) hebben een negatief effect op de pijn.. Vandaar...

   Verwijderen
 3. hihi ja erg he!
  Ik heb inmiddels meer dan geregeld de fiets gepakt. Moet zeggen dat het mij redelijk af gaat. Nu nog de snoepjes laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een ding is nooit genoeg. Er moeten altijd twee dingen gebeuren. Zo irritant..

   Verwijderen
 4. Maar jij hebt tenminste een excuus. Ik niet. Ik snaai gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!