Privacyverklaring

Met ingang van 25 mei 2018 treedt de Europese wetgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensverwerking) in werking en ben ik als blogger verplicht mijn lezers te laten weten wie ik ben en wat ik met jullie persoonsgegevens doe. Hiertoe mag ik 11 'vragen' beantwoorden. Lees en huiver. 

Identieteit van de onderneming
Me, myself & Wiebel dus, in het dagelijks leven beter bekend als Rianne.

Contactgegevens
Eenieder kan met mij contact opnemen door een mailtje te sturen naar info@sheschanginglanes.com

Het doel of de doelen waarvoor de gegevens verzameld worden

  • Statistieken
  • Afstemmen advertenties

Ik gebruik hiervoor zowel de ingebouwde plugin tbv statiistieken van Blogger als Google Analytics. Beide zijn van Google.

Wie de ontvangers van de persoonsgegevens zijn
Google (zie hierboven)

Hoe lang worden de gegevens opgeslagen en/of de criteria voor het bepalen van die termijn
De gegevens worden bewaard zo lang het blog Wiebeltjes (Blogger) en de pagina Wiebeltjes (Facebook) bestaat. De adressen behorende bij de e-mail service worden bewaard zo lang men geabonneerd blijft.
De gegevens die via Google Analytics worden verzameld blijven 26 maanden bewaard.

Als onderdeel van de AVG moet ik jullie laten weten dat jullie ten aller tijden het recht hebben om jullie eigen, door mij geregistreerde, persoonlijke gegevens in te zien (al weet ik niet precies waar ik alles vandaan moet halen, maar soit, daar komen we wel uit).

Verder wil ik eenieder op zijn/haar recht om bezwaar te maken tegen het verwerken van zijn/haar persoonlijke gegevens te wijzen. De handigste manier om er voor te zorgen dat je gegevens niet meelopen in allerlei systemen is natuurlijk om niet actief te zijn op het net maar dat is in deze tijd best veel gevraagd. Afmelden voor de e-mailservice, ontvolgen van Wiebeltjes (zowel bij Blogger als op Facebook) en stoppen met achterlaten van reacties is ook een optie. Wanneer je wel blijft lezen zal je altijd geanonimiseerd in de Statistieken blijven verschijnen. Gelukkig heeft Blogger (Google) mij laten weten heel secuur met jullie gegevens om te gaan en niets te verkopen. Daar moeten jij en ik dan maar op vertrouwen. Over Facebook doe ik geen uitspraken al beloven zij ook van alles. 

Toestemming intrekken
Hoewel ik er van uitga dat eenieder bij het volle bewustzijn ooit op de knop volgen of reageren heeft geklikt en daarmee indirect toestemming hebben gegeven voor het bewaren van jullie gegevens wil ik jullie er wel op wijzen dat jullie het recht hebbenm om die toestemming in te trekken. Enerzijds door Wiebeltjes te ontvolgen, anderzijds door mij een email te sturen met het verzoek alle reacties te verwijderen. 

Wanneer jullie het niet eens zijn met hoe ik met jullie persoonlijke gegevens om ga, hebben jullie het recht te klagen bij de Autoriteit Persoonsgegevens!

Wettelijke verplichting
Het volgen van of reageren op een blog is een persoonlijke keuze en betreft geen wettelijke verplichting. Jullie hoeven dit dus niet te doen (al ben ik er wel heel blij mee).

Profilering en geautomatiseerde besluitvorming
Die heb ik even opgezocht en jullie moeten mij op mijn woord geloven dat ik hier niet aan doe al vraag ik mij soms wel eens af wat de grote gemene deler van mijn lezers is. Maar veel verder dan afvragen ben ik nog nooit gekomen.

Als laatste mijn cookie-waarschuwing:
Conform Europeese wetgeving ben ik verplicht jou, mijn bezoeker, te waarschuwen voor het feit dat jij, door je bezoek aan dit blog, Blogger (en anderen) in staat stelt middels een follow-cookie je internet gedrag te bestuderen. En de reclames hier en elders op het internet daarop af te stemmen.
Bij deze heb ik aan mijn plicht voldaan. Toch?Versie 1: Venlo, 29 april 2018

1 opmerking:

Reacties zijn welkom. Altijd!